Vårt team

Joel Löfroth

Director, Country Lead Sweden
joel.lofroth(at)infranode.se
+46 72 540 7175

Joel er kapitalforvalter hos Infranode og har seks års erfaring med investeringer i infrastruktur. Siden han ble ansatt i Infranode, har han vært involvert i flere transaksjoner knyttet til infrastruktur i Norden, hovedsakelig innenfor transportsektoren og regulerte energiressurser.

Joels arbeid med transaksjoner og avtaleoppretting fokuserer hovedsakelig på den nordiske transportsektoren og regulerte offentlige tjenester, med midlertidig ansvar for Infranodes danske virksomhet.

Han var prosjektleder for investeringen i Yilport Sweden og Skånska Energi AB og var involvert i investeringen i Loiste Oy.

Joel er styremedlem i Yilport Sweden, Infranode Energi AB (Infranodes holdingselskap for Skånska Energi) og Varmalämmitys Oy.

Før han begynte i Infranode, jobbet Joel i Ellevio AB (tidligere Fortum Distribution Sweden). Der var han en del av teamet for forretningsutvikling samt fusjoner og oppkjøp (M&A), og han var tungt involvert i selskapets refinansieringsprosess og implementering av en strategi for ”bolt-on” M&A. Før Ellevio jobbet Joel to år i dekningsteamet for Norden hos Royal Bank of Scotland.

Joel har en M.Sc.-grad i økonomi fra University of Warwick og fullførte bachelor-studiene ved Åbo Akademi i Finland, en utdanning som også omfattet et utvekslingsår i USA. I studietiden var Joel dessuten praktikant både i London, der han jobbet i et lite analysefirma, og i Shanghai, der han arbeidet med analyse og bedriftsrådgivning. Han har svensk morsmål, snakker flytende engelsk og har gode kunnskaper i finsk.