Vårt team

Niels Vallø

Senior Advisor

Niels har over 40 års erfaring fra shipping-, havne- og logistikksektoren. I 17 av disse årene har han vært administrerende direktør i ulike selskaper, senest i Helsingborg havn fra 2013 til 2018.

Under hans lederskap gjennomgikk havnen en snuoperasjon og befestet sin posisjon som Sveriges nest største containerhavn.

I løpet av 35 år som ansatt i konsernet A.P. Møller-Maersk jobbet han i perioder utenlands, nærmere bestemt i Saudi-Arabia, Iran og Spania. Han tilbrakte også tre år i Chile som administrerende direktør for de fem Maersk-selskapene som driver virksomhet i landet.

Europeisk jernbanetransport ble aktivt utbygd mellom 1990 og 1995, mens Niels var administrerende direktør i det Maersk-eide selskapet Skandi A/S, med Ikea som viktigste kunde i Europa. Ved Maersks hovedkontor var Niels driftsdirektør for Maersk Lines containerflåte fra 1995 til 1998. Han var i tillegg med på å starte det som i dag heter APM Terminals. Nye containerterminaler ble bygd i Salalah, Tangier og Bremerhaven, og fellesanlegg ble etablert ved havner i Italia og Det fjerne østen.

I 2008 fikk han stillingen som administrerende direktør i Cargo Service Holding A/S, som driver en containerterminal samt laste- og lossevirksomhet i Århus og IT-logistikkselskapet PicIt.

Han har hatt styreverv i Norfolk Line BV, Maersks selskaper i Chile samt Salalah Port Services og Inport Intelligent Port Systems AB.

Niels var inntil nylig honorær konsul for Danmark i Helsingborg.

Niels har en bachelor-grad fra Handelshøjskolen i København og har studert ledelse ved både Insead og Stanford Business School.