Vårt team

Leif Andersson

Founding Partner
leif@areim.se
+46 70 454 65 20

Leif er en av grunnleggerne av Infranode, leder for selskapets investeringsutvalg og medlem av styret i Infranode. Leif har nærmere 30 års erfaring fra eiendoms- og finanssektoren. I nesten ti år var han investeringssjef i AP-fondenes eiendomsselskap, AP Fastigheter.

Han sluttet i 2002 for å starte Areim, der han nå er arbeidende styremedlem.

Leif startet karrieren i det børsnoterte selskapet Paul Anderson Industrier i Västerås, der han jobbet som analytiker og kontroller. I 1994 ble han ansatt i eiendomsselskapet til de svenske AP-fondene (1–3), der han etter kort tid ble investeringssjef, en stilling han hadde frem til 2002.

I 2003 startet han Areim som en nordisk driftspartner til Blackstone Groups eiendomsvirksomhet. I 2005 innledet Areim dessuten et samarbeid med ING (i dag: CBRE GI) om å bygge opp deres nordiske eiendomsvirksomhet. Leif var også en av de tre grunnleggerne bak JARL AM, utbyggeren av Stockholm Waterfront.

I 2007 startet Areim sitt første eiendomsfond med SEK 2,1 milliarder i garantert kapital fra ATP, APG og GIC. I 2012 etablerte selskapet sitt neste fond, Areim II, med garantert kapital på til sammen rundt SEK 3 milliarder, fra blant andre APG, GIC, AP4 og Allianz. I dag forvalter Areim fire fond med en garantert kapital på totalt ca. SEK 18 milliarder.

I 2002 var Leif med på å starte INREV, den europeiske organisasjonen for investorer i unoterte europeiske eiendomsfond, der han var styremedlem i åtte år. I 2004 ble Leif medlem av styret i CA Fastigheter AB, et regionalt eiendomsselskap.

Leif er utdannet sivilingeniør i bygg- og eiendomsøkonomi ved Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) og har en Executive MBA-grad fra Stockholm School of Economics.